Blir livet ett eget val?

Lyssnade på en Pod häromdagen som verkligen var sorglig. Ett par philosopher satt och diskuterade om livet i stort. Om hur vi det stora hela inte har någon möjlighet att styra våra liv ? utan det styrs av ödet. De menade att allt redan är förbestämt innan vi ens föds med hjälp av gener och miljö.

Att vi egentligen inte har några val eller för den delen har möjlighet att styra våra liv. Att vi egentligen inte ens väljer om vi vill ha Kaffe eller Te  utan det styrs av en inre preferensen?? Vad sorgligt, att ha sådana tankarna, vad är då meningen med vår existens?

Nej, jag väljer inte att tro på det, utan att vi alla har ett val, sedan handlar det i största mån om inställning, vilja och driv. Jag tror verkligen att man kan få det man önskar om man verkligen vill och kämpar. OK, visst finns det begränsningar du kanske inte kan bli fotomodell om du är 150, men det mesta går. Varför ska man tro något annat?

Med mycket passion och vilja hittar man den rätta vägen och har möjlighet att styra den. Vi har alla ett syfte, det gäller bara att hitta det, bland alla måsten, krav och annat. Flummigt kanske men jag tror på det.

Jag tror man kan styra allt, från att bygga fantastiska relationer till att skaffa drömjobbet, drömpartner eller vad det nu är man drömmer om.

Kärlek till livet och alla de möjligheter som det ger.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s