Det tysta våldet

Det tysta våldet!
Det börjar ju oftast riktigt bra, med ett passionerat hett förhållande. Oftast påbörjas relationer som dessa i en situation när någon (oftast kvinnan) befinner sig i tid i livet där hon är sårbar. Hon kanske inte ens är medveten om det utan ser inträdet av den nya kärlek som en match made in heaven. Han känner av redan från början hennes behov av honom och göds av makten hon ger honom. Sakta börjar en kamp om kvinnas tankar och liv. För henne är han skickad, han förstår henne, lyssnar och är oerhört snäll. Sällan har hon träffat någon som varit så bra. De blir ett med varandra rätt snabbt och sakta blir hennes livs hans.
Hon vill vara honom till lags för hon är så kär.

Hans kärlek handlar mer och mer om den makt han sakta men säkert tilldelas. I början handlar bråken om små saker och efter varje bråk får han henne att inse att det faktiskt är hon som har fel. Ibland stinger det till i hennes själ för det känns inte helt rätt, men han försäkrar henne med mer kärlek och ömhetsbevis att han har rätt.

Omvandlingen har börjat och hon är fast i hans värld. De väljer mannens vänner framför kvinnans för de är mer lika henne, ser hon inte det själv undrar mannen? Jo så är det nog tycker kvinnan som blir mer och mer avstängd från sin värld som för mannens är ett jättehot. Hennes värld är full av potentiella hot tycker mannen och vill försäkra sig om så få störningar som möjligt från det hållet. Tillslut är hon så förblindad över hans makt att hon inte längre ens har en egen personlighet. Hon har anpassat sitt liv efter hans på alla sätt och kämpar med att trycka bort de varningsklockorna som dyker upp allt mer sällan.
Hon har blivit hans helt och hållet. Omgivningen har febrilt försökt skickat signaler om uppmärksamhet men förgäves då mannen inte låter henne vistas för länge borta från hans uppmärksamhet.
Nu styr han till och med hennes tankar. Alla hennes beslut tas genom honom indirekt, omedvetet agerar hon utifrån hans vilja. För tiden har lärt henne att hans beslut och tankar är de rätta.
Borttappad för alltid är en fantastisk själ som en gång var självständig vacker kvinna. Borttappad för evigt, för även om hon tar sig ur så är hennes själ ärrad för livet. En oerhörd sorg!
läs även är vi alla männens egendom…
#sorg #kvinnovåld #psykiskmisshandel #misshandel #metoo #tystavåldet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s