Att vara tillags- döden för självkänslan

Att vara alla till lags! den absolut sämsta investeringen du kan göra!
Att ha svårt att säga nej, att aldrig riktigt stå för sin egen åsikt, att ständigt be om ursäkt, att vara rädd för att ta konflikter, bete sig som omgivningen, dvs inte våga vara annorlunda, att höra sig själv säga JA fast man egentligen vill skrika NEJ. Något som känns igen?
Är du en? eller känner någon som är? Att vara omgivningen tillags är bland det värsta man kan göra för sin egen självkänsla, förutom att den dödar din karriär, så blir man någon som omgivningen tappar respekt för. Ingen vill ha någon i sitt team eller som sin partner som aldrig har något eget att komma med? Hur intressant blir man då? Möjligtvis i ett skevt manipulativt förhållande är detta uppskattat men annars NEJ.
Beteendet eller ovanan bygger en dålig självkänsla, har man tagit på sig den rollen är vägen ut inte så enkel. Handen på hjärtat, vem gynnar det egentligen? VI bedrar oss själva, om och om igen. Man lever någon annas liv, av vilken anledning? för att det möjligtvis känns lättare under en kort stund. Men sen kommer den i kapp, som en skugga står den där bredvid och flåsar dig i nacken och lämnar dig med ännu fler självkritiska frågor. Varför sa jag ja? varför höll jag med när jag egentligen tycker något helt annat. Man ljuger för sig själv och för alla andra om och om igen. Många förhållanden ser ut så här, där den ene är den andres slav.. nja kanske lite hårda ord men ändå. Många lever i det utan att ens förstå att de gör det, det blir tillslut en (o)vana. En vana att alltid ta sig själv sist och på såsätt minimera sitt egna värde.
Så vad händer då du faktiskt vill bryta mönstret och vara dig själv till lags? Kanske förlorar man ett gäng (o)vänner på kuppen, men de är säkerligen inga som är värda att ha. Jo, omgivningen kommer reagera med åsikter som oj, vad du har blivit hård, eller varför är du så sur? Vad själviska du har blivit. Men! Lär dig ta åsikterna som ett bevis på att du är på rätt väg. Det är bara ett bevis på att du tar den plats du ska ta! För sakteligen tar du tillbaka det som är viktigast för dig, ditt liv! Du får en större respekt och kommer må så mycket bättre.. Nämnde jag att det gäller för barnen också! Du är inte här för att serva dem hela livet, tänka på valutan du tar av, den dyraste och mest värdefulla som finns- din tid!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s