Kvinnlig makt eller manlig utnyttjande?

Har ställt frågan till mig själv några gånger och vet fortfarande inte svaret. Som kvinna, speciellt om man är snygg, ung och vågar ligger en tid av makt framför en. För det handlar om tid, när man passerat en viss ålder svalnar intresset snabbt. Men innan dess har man makt, makt i form av att komma åt männens hjärna. För är det något dessa kvinnor behärskar är det den svaghet som männen känner för dessa kvinnor. Ja det handlar om svaghet, jag ser det som en sexuell makt, den ENDA som kvinnan än så länge besitter.

Kvinnan äger den sexuella makten. Här är det som männen lämnar hjärna någon annanstans. När en kvinna med dessa attribut träder in i denna mannens värd är han hopplöst förlorad. När mannen kommer i kontakt med denna sexuella makt försvinner mycket av hans logik. Dessa kvinnor kan manipulera med sin sexuella makt utan problem. De rör sig obehindrat utan att riktigt förstå den makt de besitter, förmodligen för att det är en ovan situation de under en kort tid får besitta. Kvinnan smickras av denna ovana situation, för i hennes värld är han en MAN. Han vet hur man för sig, pratar och tar hand om sin kvinna. Han har oftast mer pengar än henne, och har dessutom tid för henne! Ett enkelt val för henne kan tyckas när hon snabbt jämför honom med hennes jämnåriga like.
Mannen den lyckosamma mannen, han känner sig som en hjältar bland de sina, andra män berömmer honom och tittar med en önskande avundsjuka på den erövrande. Han hyllas för ett riktigt bra kap.Vem vill inte ha en ung snygg kvinna vid sin sida? Att man sedan knappast har några gemensamma nämnare spelar egentligen ingen större roll.

Nej här är det mer de yttre attribut som gäller och framförallt det sexuella. Här får de en unga kvinna utan bagage, utan att egentligen ha några riktiga livserfarenheter, den här kvinnan är fortfarande formbar, hon kommer se upp till mannen och lyfta honom till den pelare han vill sitta på. Hon kommer vilja lyssna på honom outtröttligt fram tills dess att hon kommer på bättre tankar.
Så här har hon makten för han är hopplöst förälskad i hennes ungdom, fria sätt och relativt kravlöst liv. För henne som ännu inte riktigt vet vart hon vill i livet passar denna mannen in, han ser henne som den kvinna hon längtar efter att vara och hon förser honom med en fräsch fläkt av oförstörd ungdom, som får honom att känna sig oövervinnelig!
Vem besitter makten?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s