Att lära sin barn rätt saker

Jag har alltid haft filosofin att vi är här för att guida våra barn i rätt riktning men, men inte lära dem så mycket mer visa olika alternativ. Jag tror de är här för att lära oss saker. Vi får aldrig glömma att de är egna individer med egna liv. De ska inte bli tvingade till att göra saker de inte vill. Självklart ska de ha regler det ingår i att bli en bra medmänniska.

De måste lära sig att respektera andra människor för att få en bra tillvaro. De ska hjälpa i den mån de kan och lite till. De ska vara ödmjuka, fulla av respekt men ändå egna individer. Jag vill inte att mina barn gör saker för att göra mig nöjd, glad och stolt de ska förstå att det de lägger in i sitt liv nu (läxor, idrott m.m) får de själva igen senare i livet.

Jag har 4 barn, alla är olika, verkligen olika, det är bara för att de är och ska vara egna individer, de är inget bihang av mig eller deras pappa de är unika och fantastiskt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s