Att lära sin barn rätt saker

Jag har alltid haft filosofin att vi är här för att guida våra barn i rätt riktning men, men inte lära dem så mycket mer visa olika alternativ. Jag tror de är här för att lära oss saker. Vi får aldrig glömma att de är egna individer med egna liv. De ska inte bli tvingade till att göra saker de inte vill. Självklart ska de ha regler det ingår i att bli en bra medmänniska.

De måste lära sig att respektera andra människor för att få en bra tillvaro. De ska hjälpa i den mån de kan och lite till. De ska vara ödmjuka, fulla av respekt men ändå egna individer. Jag vill inte att mina barn gör saker för att göra mig nöjd, glad och stolt de ska förstå att det de lägger in i sitt liv nu (läxor, idrott m.m) får de själva igen senare i livet.

Jag har 4 barn, alla är olika, verkligen olika, det är bara för att de är och ska vara egna individer, de är inget bihang av mig eller deras pappa de är unika och fantastiskt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s