Alltså långt ifrån den perfekta dagen

Roligt att läsa “perfekta dagen” inlägg, lite varsom. Dessa kvinnor hinner med att göra shakes, yoga och meditation medan solen ännu ligger vilande. En nyttigt Chia pudding intar de till frukost. Utsövda går de där med sina små till skolan, om barnen har med sig en frukt är det förmodligen en mixad fruktblandning som de omsorgsfullt har skurit upp dagen innan. Kläderna, både barnens och den perfekta kvinnan har förberetts dagen innan, för att så snabbt som möjligt göra sig färdig inför dagen.

Barnen skuttar upp på morgonen med ett glatt godmorgon och gör sin egen frukost medan maken har programmerat kaffebryggaren kvällen innan så att de möts av nybryggt kaffe, på lunchen träffar de sina vänninor för en perfekt sammansatt lunch bestående av sallad och en matcha latte.

Efter jobbet tar de sig till gymmet för att köra ett riktigt härligt pass för att sedan gå hem till ett uppdukat bord!! Känns det igen? Inte? Inte hos mig heller.

Hos mig, ser morgnarna ut som följer.

Jag vaknar först, duschar och gör mig halvklar, då börjar jag väcka barnen som, behöver väckas under ca 30 minuter, om och om igen. Inte förrän jag säger nu kommer grannpojken om 5 minuter (han åker med oss till skolan) masar de sig upp. Mitt under en stressad smörgåsbredning minns jag att de ska ha skridskor med sig, snabbt packa ihop allt, stressad över att bra hitta en vante, letar jag snabbt upp något halvdant alternativ. Då jag ser att den ligger ju där på det ytterst grusiga golvet.

Sena som vanligt lommar barnen iväg och får skjuts till skolan(fy på oss) för att vi är sena som vanligt. Själv blir jag kvar hemma en stund för att få tid att göra mig klar, cyklar sedan iväg till jobbet. Jag äter sällan frukost, för jag hinner inte det. Meditation består i ett par djupa andetag innan jag kliver innanför jobbets portar. Allt för att skaka av mig den värsta morgonstressen och ladda upp för nästa stress – jobbet!

Så ser mina morgnar ut, jag har väckt barn i decennier nu, hade hoppats på att jag skulle ha lärt sig något men neej.

Nåväl, vi kommer ju iväg tillslut och barnen brukar komma i tid varje dag med vantar, och frukost i magen och då känns det ändå som en vinst tycker jag.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s