Kämpa i det tysta

Jag blir genuint ledsen, har ett par av mina väninnor som råkat illa ut pga av de är just kvinnor. Denna kamp för att vi kvinnor ska nå jämlikhet är verkligen inte lätt, tittar man dessutom in i en familj med en högre ekonomisk standard (där mannen tjänar mer) är det ännu svårare att ta sig ur denna situation och ändå komma ut på andra sidan som en ekonomisk vinnare. Missförstå mig nu inte, jag tror många gånger att kvinnan kommer ut som vinnare i samband med en skilsmässan det har visats genom studier att kvinnan ofta får en rejäl skjuts i karriären i samband med att de skiljer sig, och mår allmänt bättre då de får mer tid för sig själva och kan på så vis koncentrera sig på sin framtid.

De mår dessutom ofta mycket bättre mentalt än vad mannen gör efter en separation men! När det kommer till det ekonomiska så får kvinnor det sämre initialt, speciellt om mannen varit framgångsrik med ett växande bolag. Är det rätt? bara för att mannen har lyckats bygga ett företag betyder det väl knappast att kvinnan har legat hemma på soffan och pillat naveln? eller? jag tror hon har jobbat precis lika hårt om inte hårdare än mannen många gånger eftersom hon även sköter hushållssysslorna! För om vi nu är ärliga, hade mannen kunnat göra sin karriär om han inte haft sin kvinna (mamma till barnen)??? Förmodligen inte.. Självklart har pengar inget värde i sig, men det underlättar vardagen… Väljer man att gå separata vägar oavsett vem som vill separera så måste väl målet vara låta barnen få ha det bra oavsett om de är hos sin mamma eller sin pappa. Det handlar om respekt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s