Till morgondagens kvinna!

Du är en del av framtiden, en ny sorts kvinna, du är en stark individ där vi (tidigare generationer) redan har krattat manegen för att underlätta för dig på din väg. Vi ser på dig med en lite omtumlande beskyddande och lycklig blick för vi har lyckats förändra din framtid för alltid. Du är fortfarande ett barn men du ser på omvärlden med nyfikna ögon och är redo att utforska allt som faller dig i smaken. Du är vacker, fortfarande omedveten om att världen i viss mån kommer begränsa dig bara för att du är född som kvinna.

Jag, tillsammans med mina medsystrar jobbar varje dag för att världen ska bli en behagligare plats för just dig, du ska erövra världen lika lätt som dina bröder, din pappa eller dina jämnåriga klasskamrater. Vi jobba för att göra världen ödmjukare, för att du ska slippa vara rädd när du går hem själv genom parken/skogen eller stan. Vi jobbar för att du ska veta att det är en självklarhet att du har samma lön och rättigheter som dina manliga kollegor, och för att du ska kunna gå klädd i vilka kläder du än behagar utan att bli dömd, föraktad eller ifrågasatt. Vi jobbar för att din röst ska vara lika stark och självklar i bruset därute som dina bröders.

När du blir äldre, kommer du få hjälpa medsystrar i andra länder som inte nått lika långt i jämlikhetsprocessen. Du kommer få ta på dig rollen som ledare och leda både män och kvinnor i denna kamp! Jag vet att du kommer göra det galant för du har lärt dig av historien vad som är möjligt och du vill att alla framtida kvinnor ska känna samma trygghet och självständighet som dig oavsett- ❤️💙💚💛🧡💜🖤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s